image

Duurzame productie

Altacel streeft naar een zo duurzaam mogelijk productieproces. Daarbij kiezen we er het liefst voor om gebruik te maken van duurzame grondstoffen. Denk aan composteerbare bio-based folie of laminaten voor uw verpakking, waarbij we letten op het spaarzaam gebruiken van inkten en (oplosmiddelen vrije) lijm.

image

Inkten

Inktrecepten worden getapt met behulp van een inkt-doseerinstallatie. Hierdoor is bij elke nieuwe dosering de kleur hetzelfde. Iedere dosering wordt opgeslagen in het doseersysteem, inclusief de gebruikte batch per basiscomponent. Zo kunnen we elk gebruikt component traceren. Onze R&D afdeling werkt nauw samen met een vooraanstaande inkt leverancier om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van inkten en lakken.

image

Lamineren

Bij het lamineren worden meerdere lagen folie op elkaar gelijmd om zo een samengestelde folie te creëren met optimale barrière en verwerkingseigenschappen.De folies worden aan elkaar gelijmd met oplosmiddel vrije lijmen. Dit is milieuvriendelijker omdat er geen oplosmiddelen worden toegevoegd en minder energie nodig is voor het droogproces. Om aan alle eisen voor voedselveiligheid te kunnen voldoen moet de lijm onder geconditioneerde omstandigheden uitharden. Dit gebeurt in een speciale klimaatkamer die volgens de laatste eisen optimaal geïsoleerd is.

Duurzame productie voor uw verpakking?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een duurzame verpakking voor uw product? Ons Research Development & Innovatie team kijkt aan de hand van uw wensen en eisen welke duurzame oplossingen er zijn voor optimalisatie en verduurzaming van uw verpakkingen. Neem contact op voor meer informatie of plan een vrijblijvend adviesgesprek in.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op