AltacelGemeenschapspolderweg 34, 1382 GR WeespT: 0294-745 000E: sales@altacel.nl

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Onze verantwoordelijkheid gaat verder dan het leveren van de hoogste kwaliteit

 

 

Bij Altacel kennen wij onze verantwoordelijkheid voor het milieu. Maatschappelijk verantwoord ondernemen stroomt ons door de aderen en we hebben ons dan ook conform de ISO 26000 norm laten certificeren. Wij hanteren de stelling: Voor elke (wettelijk) vereiste gaan wij altijd op zoek naar een maatschappelijk verantwoorde oplossing.

 

Duurzame samenwerking
Altacel heeft daarom bijvoorbeeld een samenwerking met de Universiteit van Valencia. Het doel van deze samenwerking was onderzoeken of het mogelijk is om de vervuilde lucht uit de drukmachines niet, zoals gebruikelijk, na te verbranden tot de wettelijk toegestane hoeveelheid, maar juist op zoek te gaan naar een biologische oplossing die de vervuilde lucht kan neutraliseren. Dit onderzoek en deze ontwikkeling bleek zo interessant dat er vanuit Brussel nu voor de tweede maal subsidie is verleend aan de Universiteit om dit proces verder te onderzoeken. Tot op heden heeft dit geleid tot de ontwikkeling van de VOCUS en de BONCUS.

 

Werken met perslucht
In de fabriek van Altacel werken wij met perslucht. Voor het drukproces hebben we natuurlijk een stabiele luchtcirculatie nodig. Perslucht zorgt daarvoor. Hierbij wordt alle lucht automatisch ontdaan van water en olie en dit garandeert de luchtkwaliteit. Wanneer er een overschot aan warme lucht is, kunnen wij die in de winter binnenhouden. Dit betekent dat we niet op een andere manier hoeven te verwarmen.

 

In onze fabriek staan twee grote continu variabele processoren en één normale processor. De twee grote dragen overdag bij aan het normale proces. De derde compressor werkt echter ’s nachts en in het weekend. Deze compressor pompt dan de inkten in de Rexon rond om zo bezinking van pigment tegen te gaan. Hierdoor is de inkt van de eerste tot de laatste druppel van exact dezelfde kwaliteit.

 

Werken met een gesloten waterkoeling
Onze machines moeten natuurlijk gekoeld worden. Wij kiezen ervoor om dit niet te doen met water uit de kraan, maar om te werken met een gesloten waterkoeling. Hierdoor is dus maar één keer vullen nodig. Daarna blijft het water rouleren. Om pieken op te vangen hebben wij het systeem uitgebreid met een buffertank. Zo besparen we ook op warmere momenten energie.

 

Overig afval
Bij Altacel scheiden we ons afval zoveel mogelijk, zodat in veel gevallen materialen nog een tweede leven kunnen krijgen. Dit doen we in samenwerking met onze toeleveranciers die de van het afval gescheiden materialen kunnen her verwerken. Tenslotte werken we bij Altacel natuurlijk zoveel mogelijk papierloos. Als drukker kennen we de waarde van grondstoffen. Daarom werken wij waar het kan milieubewust en digitaal.